Translate

Diyet Yapmadan Zayıflamanın Kolay Yolu


Diyet terimi aslında sağlıklı yaşam anlamına geliyor. Oysa toplumun genelinde diyet denilince algılanan açlık, zayıflamak için yapılan uygulamalar, bir yemek listesi uygulamaktır.

Yaşam Tarzı Değişikliğine Hazır olun! Her pazartesi başlanan diyet Salı günü sona eriyor. Bu nedenle artık diyet yapmak yerine yaşam tarzınızı değiştirin.

Her başlangıç bir sonucun geleceğinin habercisidir, başlanan şey bırakılır, bu nedenle diyete başlamak yerine sağlıklı olmak  deyimini kabullenin ve benimseyin. Alışkanlıklar kolay bırakılmaz, yenisi de hemen kazanılmaz bu nedenle kendinize biraz zaman tanıyın.

İşte sağlıklı zayıflamanın  püf noktaları:



Niçin yediğinizi araştırın , kendinize sorun ; ne zamanlarda ne  sıklıkla yiyeceklere saldırıyorsunuz, bunları takip edin daha doğrusu kendinizi takip edin.

1. Besinleri İyi Tanıyın. tahıllar (ekmek, pilav, çorba, bisküvi, kestane, patates, kuru baklagiller vb), Et ve türevleri (kırmızı et, balık, tavuk, hindi, peynir, yumurta vb), Sebzeler (yeşil, kırmızı, mor, turuncu vb), Meyveler, Yağlar (zeytin, ceviz, fındık, sıvı yağlar )

2. Çeşitlilik ve Denge Yaratın: Nasıl her gün aynı kıyafeti giymiyorsak, her gün değişik besinleri tüketmeyi öğrenmeliyiz. Tüm öğünlerde çeşitlilik sağlamaya çalışın.

Bir öğünde bütün besin gruplarından az az da olsa bulundurabilirsiniz. Örneğin öğle yemeğinde yiyeceğiniz ”1/2 porsiyon bulgur pilavı, 1 tabak kıymalı sebze yemeği ve cacık” hemen her gruptan besini almanızı sağlayacaktır.

3. Ölçülü Olun: “Göz kararı” deyimi size neyi anımsatıyor? Evet, farkına varmadan aldığımız yağların, şekerin açıklaması bu değil mi? Bu günden itibaren ölçü koymayı adet edinin. Bir tencere sebze yemeğine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.

4. Yediklerinizi Kaydederek nerede yanlış yaptığınızı fark edin: Hangi saatte, ne yediğinizi ve ne kadar yediğinizi düzenli olarak kaydedin. Gün sonunda kendinizi değerlendirin. Bana danışan birçok kişi “çok yemiyorum ama neden kilo alıyorum” sorusunu sorar ve 3 gün yediklerini kayıt ettirdikten sonra cevabı kendileri verirler. “AAA NE KADAR ÇOK YEMİŞİM” sözünün ardından farkına varma aşamasını geçmiş olurlar.

5. Fiziksel Aktivitenizi Arttırın :

6. Sakın Aç Kalmayın: Eğer öğün atlıyorsanız, kahvaltı etmiyorsanız ve geçiştirmelerle öğününüzü unutuyorsanız muhtemelen akşam aşırı yemek yiyorsunuzdur. Bir öğünde aşırı besin alımı kilo alma nedeniz olabilir.

7. Günde 2-3 lt Su İçin: İnsan vücudunun %60-70 i sudur. Metabolizmanın su ihtiyacını karşılayamazsanız vücutta suyun yerini yağlar almaya başlar ki şişmanlığın en önemli nedenlerinden biri su dengesinin bozulmasıdır.

8. Profesyonel yardım almaktan çekinmeyin: Fazla kilolarınız rahatsızlık vermeye başladıysa geç kalmadan önlem alın ve bir diyetisyenden yardım alın. Biz diyetisyenler beslenme alışkanlıklarınızın doğru yönde değişmesini destekler, motive eder ve size bu konuda danışmanlık yaparız, kilo değişiminizi takip ederek kilo verirken sağlığınızı korumanıza yardımcı olur ve disiplininizi korumanıza yardımcı oluruz.

9. Aşırı yağlı, şekerli, kalorili yiyeceklere dikkat edin: Hiçbir besini yasaklamak çözüm değildir. Bu yiyecekleri ölçülü tüketmeye çalışın.

 Unutmayın aldığınız kadar enerji harcıyorsanız kilonuzu koruyabilir, aldığınızdan fazla enerji harcarsanız kilo verirsiniz. Egzersizi ve sağlıklı beslenmeyi düzenli olarak hayatınıza geçiremezseniz tüm çabalarınız geçici sonuç verir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder